PDA

瀏覽完整版本 : 點消左iphone上面個E佢?喇叭係唔係邊大邊細呀?

ken1314
03-16-2008, 10:24
1.點消左iphone上面個E佢?
本身無呀!!
2.喇叭係唔係邊大邊細呀?我部係一邊大一邊細!
3.仲有一個問題,如果用wifi上網,人地個伺服器無鎖係唔係一定入到?因為有一D伺服器無個鎖都入唔到,其實點解?

因為我新買iphone所以唔清楚,我部係1.13

chr0705e
03-16-2008, 10:33
1.是可以關掉的
2.一邊是喇叭一邊是麥克風
3.訊號微弱的話會不能加,不然就是無線AP設定的問題

ken1314
03-16-2008, 10:38
那怎樣可以消了IPHONE頭上的E呀!?因為開著它,吸電得很狼

chr0705e
03-16-2008, 11:18
搜尋一下吧!!
已經很多大大都有教學哩!!

ken1314
03-16-2008, 12:17
搜尋一下吧!!
已經很多大大都有教學哩!!
謝!!找過很多,也是找不到 (jolin)

bernbern
03-16-2008, 12:45
到installer download BossPrefs, 裏面有開關 EDGE的setting。
至於installer source及 BossPrefs的其他詳情,請自己找找看。

ken1314
03-16-2008, 19:05
感謝呀!!我找到一個叫netservices的東東!!
這面有得關EDGE,但關了phone上面還有一個小E...
我的iphone只是說電話1小時,SMS 20個,WIFI 15分鍾,玩玩小遊戲 30分鐘,聽音樂 1小時
電量只還有20% 可算是正常嗎?我覺得是自從頭上多了E,電就快用了多!!

chr0705e
03-16-2008, 19:11
差不多正常吧!
還是請試試看BossPrefs,好像有網友提過這個才能完全關閉EDGE

ken1314
03-16-2008, 20:17
差不多正常吧!
還是請試試看BossPrefs,好像有網友提過這個才能完全關閉EDGE
嗯!!明天去找一個免費WIFI再試試看,感謝!!